Imurointipuuteri – Kodin raikastamiseen

Imurointipuuteri on kodin raikastamiseen ja hajujen poistoon tarkoitettu tuote. Sen voi valmistaa itsekkin, mutta koska jo nyt monet pienet kotimaiset yritykset niitä valmistaa, helpompi on ostaa valmiina. Samalla tukee myös näitä suurimmalta osin pieniä käsityöyrittäjiä, koska käsin valmistavat.

Tutustu imurointipuuteri valikoimiin Sannari Verkkokaupassa, klikkaamalla tästä!

Imurointipuuteri mihin?

Erinomaisia käyttökohteita ovat matot, viltit, kengät, kangassohvat ja nojatuolit. Poistaa hajuja ja jättää raikkaan tuoksun. Samalla imurikin raikastuu! 

Imurointipuutereissa on saatavilla erilaisia tuoksuja riippuen valmistajasta, joten tutkimalla valikoimia löytynee omaa nenään sopiva tuoksu.

Imurointipuuterin käyttö

Ripottele pieni määrä imurointipuuteria kuivan tekstiilin päälle. Vaikutusta voidaan tehostaa hankaamalla tekstiiliä kuivalla sienellä tai liinalla ja tämän jälkeen jätetään vaikuttamaan. Anna  vaikuttaa vähintään 30 minuuttia tai enemmän ja lopuksi imuroi puuteri pois. Raikastaa myös pölynimurin.

 

Imurointipuuteri – Kodin raikastamiseen

Omat kokemukset

Olemme käyttäneet imurointipuuteria nyt jonkin aikaa mm. hajujen poistamiseen kengistä ja matoilta. Ensimmäinen kohde oli pitkään ummehtuneelle tuoksunut matto, johon kokeilin ja kyllä haju poistui ja jäi sitruunan tuoksu, jonka tuoksuista imuripuuteria käytimme. Ilmeisesti tuoksu oli miellyttänyt sen ostajaa, kun kirpparille veimme ja nopeasti joku sen sieltä osti. Samoin kengistä olemme saaneet hajut poistettua ja kenkätelineen luona ei ole sukkamehun tuoksua ollut.

Omana kokemuksena voimme sanoa, että imurointipuuterit kuuluu kodin puhdistusaine valikoimaan jatkossa. Vaikka ehkä saman ajaisi ruokasoodakin, silti haluamme tukea kotimaisia pieniä valmistajia ja ostamme mielellään eri tuoksuisia puutereita. Olemme nyt muutamaa eri tuoksua kokeilleet ja suurin osa tuoksuista ei jätä liian voimakasta tuoksua käytön jälkeen. Toisaalta jokaisen nenä reagoit tuoksuihin erilailla, joten se mikä meistä on voimakkaan tuoksuinen voi silti toiselle soveltua.

Ekologisesti pakatut tuotteet ovat myös kiva lahja, mikäli tietää lahjan saajan tuoksu mieltymykset.