Sisustustakat

Sisustustakat ovat suosittuja sisustuselementtejä, jotka tuovat lämpöä ja tunnelmaa tilaan ilman perinteistä takan rakentamista. Ne ovat usein sähköllä toimivia ja helppoja asentaa ilman hormeja tai savupiippuja. Löydä ja osta tarpeisiisi sopiva sisustustakka netistä.

Sisustustakan valinta

Ennen sisustustakan hankintaa, harkitse tilan koko, tyyli, turvallisuusnäkökohdat ja budjetti. Tarkista myös valmistajan ohjeet ja turvallisuusmääräykset ennen takan käyttöönottoa. Tässä esimerkkejä erilaisista takka vaihtoehdoista.

 

 1. Sähkötakat:

  • Sähkötakat ovat yleisin sisustustakkojen tyyppi. Ne toimivat yleensä pistokkeesta ja voivat simuloida realistista liekkiä ja kipinöitä. Monissa malleissa on myös lämmitystoiminto, joka voi luoda lisälämpöä tilaan.
 2. Gel-takat:

  • Gel-takat käyttävät polttavaa geeliä luodakseen liekin ja tunnelman. Ne ovat usein liikuteltavia ja eivät vaadi sähköä. Geeli palaa puhtaasti ilman savua, mutta niiden lämmitysteho on rajoitettu.
 3. Bioetanoli-takat:

  • Bioetanoli-takat toimivat bioetanolilla, joka palaa puhtaasti ilman savua tai hajua. Ne ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto ja voivat olla seinäkiinnitteisiä tai pöytämallisia.
 4. Fake Fireplace Inserts:

  • Joissain sisustustuotteissa on ”vale” takkainserttejä, jotka luovat vaikutelman takasta ilman lämmitystoimintoa. Ne voivat sisältää LED-valaistusta ja muita visuaalisia efektejä.
 5. Taulutakat:

  • Taulutakat ovat erityisiä taustatauluja, joissa on integroitu valaistus ja liekkiefektit. Ne voidaan asentaa seinälle tai sijoittaa lattialle luomaan modernin takan vaikutelma.
 6. Klassiset sisustustakat:

  • Jotkut sisustustakat pyrkivät jäljittelemään perinteisten takkojen ulkonäköä kivimateriaaleilla ja puukoristeilla. Ne voivat toimia pelkästään visuaalisena elementtinä tai sisältää lämmitystoiminnon.
 7. Kantavat takat:

  • Kannettavat sisustustakat ovat pieniä ja liikuteltavia. Ne voivat olla esimerkiksi pöytätai lattiamalleja ja lisätä tunnelmaa eri huoneisiin tarpeen mukaan.