Artek Domus tuoli, Special 2022

Finnish Design Shop

910,00

Verkkokauppaan >>

Osasto:

Artekin Domus-nojatuoli suunniteltiin alun perin vuonna 1946 helsinkiläisen Domus Academican opiskelija-asuntolaan. Muodoltaan Domus-lepotuoli on ergonominen ja tukeva – ja niin mukava, että siinä jaksaa istua pidempäänkin. Korkeaselkäinen tuoli sopiikin hyvin lukunurkkaukseen, sohvapöydän ääreen tai työtuoliksi kotitoimistoon. Lyhyiden käsinojien ansiosta tuolin saa vedettyä lähelle pöytää niin opiskelua kuin ruokailua varten.

Arkkitehti Pauli Salomaan piirtämän Domus Academican sisustussuunnittelu oli Ilmari Tapiovaaran ja hänen vaimonsa Annikki Tapiovaaran ensimmäinen suurempi työ. Asuntolasta haluttiin luoda uudenlainen, innostava ja hienostunut tila opiskelijoille. Koska sodan jälkeen oli pulaa materiaaleista, eikä huonekalujen valmistajilla ollut valmiita kalustemalleja, Tapiovaarat suunnittelivat myös asuntolan huonekalut. Ajattomasta Domus-tuolista muovaantui sekä kotimainen että ulkomainen menestystuote, joka tunnetaan kansainvälisesti myös nimellä The Finn Chair.

Tässä Domus-nojatuolin rajoitettuna eränä julkaistavassa vuoden 2022 erikoisversiossa kaksi viehättävää puulajia kohtaavat toisensa. Tuolin istuin ja selkänoja on valmistettu eloisasta jalavasta, jonka pintaa koristavat luonnolliset, kiehtovat puunsyykuviot. Rauhoittavana vastakohtana jalavalle toimii tuolin runko-osissa käytetty harmonisen vaalea PEFC-sertifioitu suomalainen koivu.

*Osa tuotteista on voinut poistua myynnistä tai loppua, varmista saatavuus ja tämän hetken hinta klikkaamalla verkkokauppaan. Tällä sivustolla vain poimintoja tuotteista, joita on tai on ollut jossain vaiheessa myynnissä eri verkkokaupoissa. Lue lisää täältä.