Birds by Toikka vuosilintu 2020 Kaisla

Iittala

395,00

Iittalan Birds by Toikka -kokoelman vuoden 2020 vuosilintu on Kaisla, jonka voi kuvitella uimaan tyynen järvenselän halki seesteisenä kesäyönä.

Verkkokauppaan

Iittalan Birds by Toikka -kokoelman vuoden 2020 vuosilintu on Kaisla, jonka voi kuvitella uimaan tyynen järvenselän halki seesteisenä kesäyönä. Pohjoisen luonnon inspiroimana syntyneellä vesilinnulla on kaunis sininen pää ja sorsamainen nokka.

Birds by Toikka on Oiva Toikan suunnittelema lasilintukokoelma, jonka ensimmäiset linnut suunniteltiin vuonna 1972. Oiva Toikka on suomalaisen muotoilun suuria nimiä, ja Birds by Toikka -kokoelma hänen luovuutensa sekä lasinpuhaltajien käsityötaidon voimannäyte. Toikan ainutlaatuisessa, jo yli 400 lintua käsittävässä lintuparvessa yhdistyvät ehtymätön mielikuvitus ja perusteellinen tuntemus lasin ominaisuuksista. Lasinpuhaltajat työskentelevät jopa viiden osaajan tiimeissä luodakseen yhden yksilöllisen linnun. Jokainen lintu on valmistettu Iittalan tehtaalla suupuhaltamalla, ja aitouden takaa pohjassa oleva signeeraus. Vuosien varrella Toikan lasilinnuista on tullut rakastettuja lahjaesineitä ja haluttuja keräilykohteita niin Suomessa kuin ulkomaillakin.