Iittala Aalto malja

299,00

Verkkokauppa:

Tämän hetken saatavuuden ja hinnan näet klikkaamalla verkkokauppaan.

Kuvaus

Iittalan Aalto-malja pohjautuu Alvar Aallon alkuperäisiin luonnoksiin 1930-luvulta, mutta sen mittasuhteita on mukautettu nykypäivään sopiviksi. Lasimalja sopii niin kulhoksi koruille ja muille kauniille esineille kuin tarjoiluastiaksi esimerkiksi suklaakonvehdeille tai pähkinöille.

Matala malja syntyi osana samaa lasiesinekokoelmaa, johon klassinen, aaltoileva Aalto-maljakkokin kuuluu. Alvar Aalto suunnitteli ikonisen kokoelman alun perin vuonna 1936 Karhula-Iittalan lasitehtaiden järjestämää suunnittelukilpailua varten, ja vuotta myöhemmin se esiteltiin useassa koossa ja värissä Pariisin maailmannäyttelyssä. Tämän maljan kirkas 1937 -sävy muistuttaa Aalto-vaasien alkuperäistä lasia, jolle lasinvalmistuksessa käytetyn hiekan korkea rautapitoisuus antoi aavistuksen vihertävän sävyn.

Kuten ikoniset Aalto-maljakot, valmistetaan Aalto-malja Iittalan lasitehtaalla Hämeenlinnassa. Iittalan lasimestarit suupuhaltavat jokaisen astian yksittäin, minkä jälkeen se katkaistaan lasimassasta ja hiotaan lopulliseen muotoonsa käsityönä. Käsin valmistettu lasiesine kannattaa myös pestä käsin.

*Sivustolla on poimintoja useiden verkkokauppojen valikoimista ja ostaminen tapahtuu näistä suoraan. Osa tuotteista on voinut poistua jo myynnistä, joten pahoittelemme mikäli tuotetta ei enää ole saatavilla!