Iittala Aalto maljakko, 180 mm

Finnish Design Shop

149,00

Verkkokauppaan >>

Osasto:

Kapea Aalto-maljakko pohjautuu Alvar Aallon alkuperäisiin 1930-luvun luonnoksiin. Klassista Aalto-maljakkoa pienemmän kokonsa ansiosta 180 mm korkea, viehättävän epäsymmetrinen vaasi sopii erinomaisesti yksittäiselle kukalle tai muutaman oksan kimpulle.

Vaikka maljakon muoto poikkeaa perinteisestä Aalto-maljakosta, syntyi se osana samaa lasiesinekokoelmaa, johon klassinen, aaltoileva Aalto-maljakkokin kuuluu. Alvar Aalto suunnitteli ikonisen kokoelman alun perin vuonna 1936 Karhula-Iittalan lasitehtaiden järjestämää suunnittelukilpailua varten, ja vuotta myöhemmin se esiteltiin useassa koossa ja värissä Pariisin maailmannäyttelyssä.

Kuten muutkin Aalto-maljakot, valmistetaan kapea Aalto-vaasi Iittalan lasitehtaalla Hämeenlinnassa. Iittalan lasimestarit suupuhaltavat jokaisen maljakon yksittäin, jonka jälkeen se katkaistaan lasimassasta ja hiotaan lopulliseen muotoonsa käsityönä.

*Osa tuotteista on voinut poistua myynnistä tai loppua, varmista saatavuus ja tämän hetken hinta klikkaamalla verkkokauppaan. Tällä sivustolla vain poimintoja tuotteista, joita on tai on ollut jossain vaiheessa myynnissä eri verkkokaupoissa. Lue lisää täältä.