Kanervikko Tencel-Puuvillapussilakanasetti

Finlayson

139,95

Verkkokauppaan >>

  • Uusi, vastuullisempi materiaali, sis. 50 % Tenceliä, 50 % luomupuuvillaa
  • Ylellinen tuntu ja kauniin himmeä kiilto
  • Kaksipuolinen pussilakana: painokuviointi-yksivärinen
  • Pussilakanan yläosassa käsiaukot
  • Viiden vuoden takuu
  • Design: Timo Sarpaneva
  • Osa Ambiente-kokoelmaa
Auringossa hehkuvat kanervikot metsien laitamilla ja kaukaisten kalliosaarten painanteissa. Tämä näky kiehtoi suunnittelija Timo Sarpanevaa niin suuresti, että hän siirsi kanervikon upeat sävyt samannimiseen tekstiilisarjaan. Kuosi on painettu Finlaysonin tekstiileihin ainutlaatuisen tarkalla digipainomenetelmällä, jolla tekstiilien värit on saatu hohtamaan upeasti. Kanervikko on osa näyttävää Ambiente-kodintekstiilikokoelmaa, jolle on ominaista sattuman kautta syntynyt laveerautuva väritys.
Koska Sarpaneva oli uuden etsijä, mekin halusimme lähteä uusille urille ja kehittää jotakin uutta, entistä vastuullisempaa. Tässä kankaassa on puuvillan lisäksi 50 % Tenceliä eli lyocell-kuitua, joka on yksi ympäristöystävällisimmistä tekstiilimateriaaleista. Tenceliä valmistetaan FSC-sertifioidusta selluloosasta. Tuotanto kuluttaa merkittävästi vähemmän vettä ja energiaa, ja kuidun valmistuksessa käytetyt biohajoavat kemikaalit voidaan käyttää uudestaan.
Tencel tuntuu ihoa vasten ylellisen silkkiseltä. Se tuo kankaaseen viileyttä, pehmeyttä ja sileyttä. Uuteen materiaaliin valittiin itseoikeutetusti satiinisidos, joka tuo kankaaseen kauniin himmeän kiillon ja toistaa värien hehkun. Lankaluku eli kankaan tiheys (TC) on korkea, 240 TC. Mitä suurempi lankaluku, sitä tiiviimpi kangas. Kankaan tiiviyden ansiosta satiini sopii erityisen hyvin allergikoille. Säilytät satiinin kauniin kiillon ja pehmeyden pitkään, kun silität tai mankeloit lakanat pesun jälkeen.
Nuku yösi rauhassa. Pussilakanasetillä on viiden vuoden takuu. Tuotteelle myönnetty Standard 100 by Öko-Tex -sertifikaatti kertoo, ettei se sisällä haitallisia kemikaaleja ja on turvallinen käyttäjälleen.
Kanervikko-kuosin tarina: Uraansa aloittelevat taiteilijat, Armi Ratia ja Uhra-Beata Simberg-Ehtström, olivat kutsuneet Timo Sarpanevan nuorikkoineen kahville joskus 1950-luvulla. Timo oli juuri saanut valmiiksi laajan Karelia-nimisen puuvillakangaskokoelman. Kahvittelutuokio sujui mukavasti rupatellessa, kunnes kutsun syy selvisi: Timo oli käyttänyt kankaissaan ”punajuuren väriä” – samaa kuin Uhra ryijyissään. Sitä ei sopinut käyttää!
Timo hämmentyi, sillä hän ei mieltänyt punajuurta väriksi. Auringossa hehkuvat, tuoksuvat kanervikot metsien laitamilla ja kaukaisten kalliosaarten painanteissa – tuosta maisemasta kumpusi Timon väripaletti. Uhra ja Armi saisivat pitää punajuurensa, Timo jakaisi kanervansa muun maailman kanssa tekstiileissä ja ryijyissä.

*Osa tuotteista on voinut poistua myynnistä tai loppua, varmista saatavuus ja tämän hetken hinta klikkaamalla verkkokauppaan. Tällä sivustolla vain poimintoja tuotteista, joita on tai on ollut jossain vaiheessa myynnissä eri verkkokaupoissa. Lue lisää täältä.