Marimekko Unikko paksu puuvillakangas

Finnish Design Shop

39,00

Verkkokauppaan

Klikkaamalla verkkokauppaan näet saatavuuden sekä toimitusajan*

Osasto:

Marimekon paksua Unikko-puuvillakangasta elävöittää Maija Isolan suunnittelema ikoninen kukkakuosi. Osa Helsingissä painetun kankaan valmistukseen käytetystä puuvillasta on kierrätettyä, ja se on painettu hyödyntäen Marimekon omasta tuotannosta ylimääräisiksi jääneitä kangaspainovärejä – kuvion värisävyt vaihtelevatkin saatavilla olleista ylijäämäväreistä riippuen. Huomaathan, että tuotteen sävy saattaa siksi poiketa tuotekuvasta.

Vuonna 1964 julkaistu Unikko-kuosi sai alkunsa, kun Marimekon silloinen johtaja Armi Ratia oli julkisesti sanonut, ettei tahdo valikoimiinsa lainkaan kukkakuoseja – vastalauseena Isola suunnitteli kokonaisen sarjan erilaisia kukkaprinttejä, joista yksi oli Unikko, johon Ratiakin mieltyi oitis. Nykyään Unikko on yksi Marimekon tunnetuimmista ja suosituimmista kuvioista kautta maailman.

*Osa tuotteista on voinut poistua myynnistä tai loppua. Tällä sivustolla vain poimintoja tuotteista, joita on tai on ollut jossain vaiheessa myynnissä eri verkkokaupoissa. Lue lisää täältä.