Parolan Rottinki Punos pöytä

Finnish Design Shop

299,00

Osasto:

Parolan Rottingin Punos-pöytä on Hinni Korpelan suunnittelema moderni tulkinta klassisesta rottinkipöydästä. Pöydän muotoilussa Korpela on leikitellyt vastakohdilla: Punoksen olemuksesta voi löytää jotain kovaa ja jotain pehmeää, jotain uutta ja jotain perinteistä, jotain erottuvaa ja jotain monenlaiseen ympäristöön sulautuvaa.

Punos-pöydän pöytätason wieniläispunokset on tehty käsityönä, ja jokainen pöytä onkin ainutlaatuinen, taitavien käsityöläisten taidonnäyte. Uniikit yksityiskohdat kuuluvat myös itse materiaalin luonteeseen: luonnonrottingin pinnassa voi näkyä esimerkiksi erilaisia sävyvaihteluita tai vuosikasvurenkaita. Hauskan lisän pöydän ilmeeseen tuovat nahkasta punotut yksityiskohdat pöydän jalkarakenteessa. Pöydässä on myös irrotettava lasikansi.

Koska rottinki on trooppinen puulaji, viihtyvät myös siitä valmistetut kalusteet parhaiten hieman kosteassa. Koneellinen ilmanvaihto, lähellä sijaitseva lämmönlähde tai vaikka kuuma auringonpaiste saattavat kuivattaa ja sitä myötä haurastuttaa rottinkia – nämä kannattaakin huomioida rottinkipöydän sijoittamisessa. Ulkokäytössä rottinkikalusteet sietävät hyvin lämpötilanvaihteluita, mutta ne kannattaa sijoittaa suojaan suoralta auringonpaisteelta sekä sateelta ja lumelta.