Ulkoruukut 

Ulkoruukut, parvekelaatikot, kukkalaatikot ja kukkapöydät jotka soveltuvat ulkokäyttöön. 

Ulkoruukut

Ulkoruukut ovat loistava tapa lisätä vihreyttä ja koristetta puutarhaan, parvekkeelle tai terassille. On monenlaisia ulkoruukkuja, ja valinta riippuu useista tekijöistä, kuten puutarhan tyylistä, tilasta ja kasvien tarpeista. Tässä on joitain erilaisia ulkoruukkuvaihtoehtoja:

 

 1. Muoviruukut:

  • Kevyet, edulliset ja helposti siirrettävät. Ne ovat yleisiä erityisesti aloittelijoille. Muoviruukut ovat usein myös hyvin kestäviä ja säänkestäviä.
 2. Savi- tai terrakottaruukut:

  • Luonnollinen ja hengittävä materiaali, joka auttaa säätelemään maaperän kosteutta. Terrakottaruukut voivat antaa puutarhalle perinteisen tai maalaismaisen ilmeen.
 3. Metalliruukut:

  • Kevyet ja kestävät. Metalli voi tarjota modernin ja tyylikkään ulkonäön. Zinkki ja alumiini ovat suosittuja metalliruukkujen materiaaleja.
 4. Puuruukut:

  • Luonnollinen ja ekologinen vaihtoehto. Puuruukut voivat antaa lämpimän ja luonnollisen ilmeen puutarhalle. Ne voivat vaatia käsittelyä tai pintakäsittelyä kestääkseen paremmin säätä.
 5. Keraamiset ruukut:

  • Tarjoavat laajan valikoiman värejä ja kuvioita, mikä tekee niistä erinomaisen vaihtoehdon sisustukseen. Keraamiset ruukut voivat olla hieman raskaampia, mutta ne ovat kestäviä.
 6. Kuituruukut:

  • Valmistettu kuitumateriaalista, kuten kookoskuidusta tai paperimassasta. Ne ovat kevyitä, ympäristöystävällisiä ja hengittäviä.
 7. Betoni- tai kiviruukut:

  • Raskaat ja kestävät ruukut, jotka voivat antaa modernin ja vahvan ilmeen. Ne voivat myös säilyttää lämpöä, mikä voi olla hyödyllistä kasveille viileämmillä säillä.
 8. Muovisekoitteet:

  • Yhdistelevät eri materiaaleja, kuten muovia ja kuitua, saavuttaakseen kestävyyden ja keveyden yhdistelmän. Ne voivat jäljitellä muita materiaaleja ulkonäöltään.

Muista valita ruukku sen mukaan, millaiseen ympäristöön se tulee, ja millaiset kasvit siihen istutetaan. Lisäksi tarkista, että ruukussa on reikä veden poistoa varten, jotta liika vesi ei jää seisomaan juuristoon.